Coaching


Relația dintre coach și coachee este, la fel ca toate celelalte relații umane, bazată pe încredere reciprocă, acceptare și autenticitate.

Sau așa ar trebui să fie.

Ce o face în schimb diferită este dinamica dintre cei doi și mai ales obiectivul pentru care cei doi oameni au intrat în această relație.

În coaching pornim de la premisa conform căreia clientul este maestrul propriei sale vieți și are toate resursele și abilitățile pentru a face față situațiilor cu care se confruntă momentan.

Închipuieți că nimeni nu l-a învățat pe Usain Bolt să alerge, el știa deja să alerge. 

Cum nimeni nu a învățat-o pe Simona Halep să lovească mingea cu o rachetă de tenis, ea știa deja, așa cum știm cu toții.

Ce a făcut în schimb un “antrenor” a fost să îi ajute să ajungă acolo unde ei și-au dorit, și anume în top.

Și eu știu să lovesc mingea de tenis, dar dacă vreau să ajung în top sau dacă vreau să joc tenis cu prietenii mei la un nivel mai ridicat voi avea nevoie de cineva care este pe de o parte atât de prezent în relație cu mine încât să “vadă”, să observe acele lucruri care mie-mi scapă, iar pe de altă parte care să știe cum să mă facă și pe mine să le văd.

Și, mai ales, să știe cum să mă ajute să-mi descopăr singur soluțiile folosindu-mă de propriile resurse.

Procesul de coaching este una dintre ultimele soluții la care oamenii “normali” apelează, în schimb este una dintre primele soluții la care apelează cei care reușesc să-și atingă obiectivele.

Indiferent dacă simți că ești blocat și nu știi care ar fii următorii pași către visul tău sau dacă încă nu îți este clar ce anume vrei să faci în viața ta, nu este nevoie să mergi singur pe drum. Conteactează-mă aici sau lasă-mi un mesaj pe skype (alex.ghearasamescu) și voi reveni eu către tine.

Toți avem nevoie să fim însoțiți din când în când. 


>